Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κιλό νουά μοσχαρίσιο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
15 baby πατάτες
1 πράσο
2 καρότα
1 κουταλιά κουρκουμά
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
150 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά το νουά από όλες τις πλευρές, να πάρει πολύ καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το νουά είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στα 6, τις πατάτες σε τέταρτα, τα καρότα και το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τα καρότα και το πράσο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με τον κουρκουμά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ελαφρώς το λευκό κρασί, τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρίμαχο σκεύος, περιμετρικά του νουά.
Προσθέτετε τις baby πατάτες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 1½-2 ώρες, γυρνώντας το νουα, 2-3 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.