Μύδια τηγανιά με κολοκυθάκι και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μύδια Μεσογείου Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
4 κουταλιές κάπαρη ξαρμυρισμένη
2 κουταλιές μέλι
120 ml λευκό κρασί
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι σε τέταρτα κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 1-2 λεπτά, προσθέτετε την κάπαρη μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα μύδια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για αλλά 1-2 λεπτά.
Περιχύνετε με το μέλι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί και το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να δημιουργήσει μία σάλτσα.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΠΑΡΗ

ΜΥΔΙΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ

×