Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
2 κουταλιές panch phoran
400 ml λευκό κρασί
1 κουταλάκι σκόρδο γκρανουλέ
2 κουταλιές σχοινόπρασο αφυδατωμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σέλερι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σέλερι και το panch phoran για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα μύδια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το σκόρδο γκρανουλέ, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν για 7-8 λεπτά.
Όταν τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτετε το αφυδατωμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.