Μπρουσκέτα με γάμπαρη, spread αβοκάντο και ραπανάκια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γραμμάρια baby ρόκα
2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το spread αβοκάντο:
1 αβοκάντο ώριμο
Χυμό και ξύσμα από ½ χυμό λάιμ
1 τομάτα ψιλοκομμένη
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για την γάμπαρη:
1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το spread αβοκάντο σε ένα μπολ τοποθετείτε το αβοκάντο μαζί με το χυμό και το ξύσμα από λάιμ και με ένα πιρούνι το χοντροσπάτε.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο το χωριάτικο ψωμί και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού να φρυγανιστούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο το αποσύρετε και ψήνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα από όλες τις μεριές και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα κόβετε σε 3-4 κομμάτια το καθένα.
Καθαρίζετε την γάμπαρη, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την γάμπαρη για 1 λεπτό, πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε την γάμπαρη από το τηγάνι.
Στήνετε τις μπρουσκέτες τοποθετώντας πρώτα το spread αβοκάντο πάνω στο ψωμί, τα ψητά κρεμμυδάκια, την γάμπαρη, τις φέτες ραπανάκια και τέλος την baby ρόκα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΓΑΜΠΑΡΗ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ

×