Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
10 τοματίνια
80 ml λευκό κρασί
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
100 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μπουκιές, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα τοματίνια στην μέση κατά μήκος.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζετε καλά τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, από όλες τις μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την σοτέζα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σοτάρετε τα λαχανικά σε δόσεις με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Στην τελευταία δόση λαχανικών, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την σάλτσα τομάτας, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το περιεχόμενο της σοτέζας στο πυρίμαχο σκεύος με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
Σερβίρετε το μπριάμ σε ένα βαθιά ατομικά πιάτα με λίγη φέτα από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.