Υλικά
Για 4 άτομα
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
4 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες
200 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις baby πατάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λαχανικά σε δόσεις με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις κομμένες τομάτες, την τριμμένη τομάτα και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε ½ ποτήρι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-60 λεπτά.
Σερβίρετε το μπριάμ σε ένα βαθιά ατομικά πιάτα με τον ψιλοκομμένο δυόσμο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.