Υλικά
Για 4 άτομα
6 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
5 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι
3 πράσα καθαρισμένα κομμένα στα 6
400 γραμμάρια baby πατάτες κομμένες στα 4 κατά μήκος
250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπούτια κοτόπουλο στην μέση, χωρίζοντας τα στα 2 κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα μπούτια κοτόπουλου, καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα μπούτια κοτόπουλο είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε το μέλι, την μαύρη ζάχαρη και την λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα πράσα μαζί με τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις baby πατάτες και τα πράσα στο ταψί με το κοτόπουλο, περιχύνετε με το ζωμό κοτόπουλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα και 20 λεπτά.