Υλικά
Για 14-16 μπουρεκάκια
450 γραμμάρια φύλλα κρούστας
500 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα με ελαιόλαδο Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms
500 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
1 αυγό χτυπημένο
Ελαιόλαδο για τα φύλλα κρούστας
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά βούτυρο
Για τα τοματίνια:
300 γραμμάρια τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάτε τις φέτες γαλοπούλας κομμένες σε πάχος 5 χιλιοστών και κόβετε και την γραβιέρα Κρήτης στο ίδιο μέγεθος.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Για τα καραμελώμενα κρεμμύδια τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Για τα τοματίνια τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα τοματίνια μαζί με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Στον πάγκο της κουζίνας απλώνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε μέση κατά μήκος του φύλλου.
Παίρνετε 2 φύλλα κρούστας, τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντας το κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε ένα 3 μπαστουνάκια καπνιστής γαλοπούλας, ένα μπαστουνάκι γραβιέρας, λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγα σοταρισμένα τοματίνια.
Τυλίγετε σε ρολάκι διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και λίγο πριν το κλείσιμο περνάτε με αυγό το τέλος του φύλλου για να κλείσει καλά.
Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 25-28 λεπτά.