Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία μπουκιές κοτόπουλο πανέ Αγγελάκης
600 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
400 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
60 γραμμάρια βούτυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κυβάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με κρύο νερό.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Σουρώνετε τα καρότα και τις πατάτες, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Με ένα πρες-πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή ο πουρές.
Απλώνετε τις μπουκιές κοτόπουλο πανέ σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
Σερβίρετε τις κοτομπουκιές με μαζί με τον πουρέ καρότο σε μεγάλα ατομικά πιάτα.