Υλικά
Για 4 άτομα
230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια corn flour
½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μείγμα Speculaas
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
80 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μεγάλο αυγό
100 γραμμάρια ταχίνι
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το corn flour, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το μείγμα Speculaas, ανακατεύετε καλά και κοσκινίζετε το τελικό μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν ελαφρώς.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το αυγό μαζί με το ταχίνι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα.
Μόλις τα υλικά ενσωματωθούν, χαμηλώνετε πάλι την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι πρώτα και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.
Τοποθετείτε την ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται πάνω στην ζύμη (για να μην πιάσει κρούστα) και την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και ιδανικά για 8-10 ώρες.
Πριν το ψήσιμο, βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, να γίνει λίγο πιο εύπλαστη, σχηματίζετε μικρές μπάλες με την ζύμη και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση περίπου 5 εκατοστών μεταξύ τους.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει το μπισκότο να παίρνει περιμετρικά ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.