Μπιφτέκια μοσχαρίσια με πλιγούρι και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία μοσχαρίσια μπιφτέκια Εν Ελλάδι Creta Farms
Για το πλιγούρι:
200 γραμμάρια πλιγούρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
120 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 15 λεπτά, γυρνώντας τα μπιφτέκια 1 φόρα κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια, τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτετε το πλιγούρι, το βράζετε για 7-8 λεπτά, το σουρώνετε και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά και το κολοκυθάκι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα τοματίνια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με λαχανικά και από πάνω τα μοσχαρίσια μπιφτέκια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΛΑΦΡΥ

×