Υλικά
Για 4 άτομα
700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 τομάτα
150 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ζωμό για το ψωμί
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
2 αυγά
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γραμμάρια baby πατάτες
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
100 ml λευκό κρασί
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με τον μοσχαρίσιο ζωμό και το αφήνετε να μουλιάσει καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με την τομάτα και τον μαϊντανό.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε τα 50 γραμμάρια βούτυρο και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, το μοσχαρίσιο κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη τομάτα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, την γλυκιά, πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μπαγιάτικο ψωμί, αφού το έχετε στραγγίξει καλά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά για 5-7 λεπτά, πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Κόβετε τις baby πατάτες στα 4, τις τοποθετείτε στο ταψί με τα μπιφτέκια και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλο, το λευκό κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.