Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1½ κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά μέλι
80 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες κυδωνάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και το σκόρδο σε φέτες.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το μέλι και το λευκό κρασί και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Τοποθετείτε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό ταψί περιχύνετε με το μείγμα λεμονιού-πορτοκαλιού, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα τις πατάτες μαζί με τα μπιφτέκια