Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη στον φούρνο με αγκινάρες, baby πατάτες, καρότα και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
8 αγκινάρες
10 baby πατάτες
4 καρότα
150 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
150 ml ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες και τις baby πατάτες στα 8 και τα καρότα σε διαγώνιες λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σοτάρετε τα λαχανικά, τις αγκινάρες μαζί με τις baby πατάτες και τα καρότα για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε τις ελιές Καλαμών μαζί με το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο από πάνω.
Ψήνετε τα μπιφτέκια με τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΚΙΝΑΡΑ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙ

×