Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
300 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
200 γραμμάρια τοματίνια
100 γραμμάρια καλαμπόκι
1 αγγουράκι
1 κολοκυθάκι
1 φινόκιο
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το dressing:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
3 κουταλιές πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα μαυρομάτικα για 30-35 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν τα μαυρομάτικα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, το αγγουράκι, το κολοκυθάκι το φινόκιο και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη σε ένα ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
Όταν τα μαυρομάτικα είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα λαχανικά.
Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα την σαλάτα με τα μαυρομάτικα και από πάνω τα μπιφτέκια κοτόπουλο με βρώμη.