Μπιφτέκι κοτόπουλο με baby πατάτες πατητές και αρωματισμένο γιαούρτι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1½ κιλό baby πατάτες
80-100 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το γιαούρτι:
300 γραμμάρια γιαούρτι
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλάκια τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις baby πατάτες για 18-20 λεπτά.
Αποσύρετε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε μία επιφάνεια κοπής και τις πατάτε με ένα κατσαρολάκι ή ένα μπάτη για να ισιώσουν και να φτάσουν ένα πάχους περίπου ½ εκ.
Απλώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω, στους 230ο C για 35-40 λεπτά.
Στα πρώτα 15-20 λεπτά αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 200ο C, γυρνάτε τις πατάτες, τοποθετείτε τα μπιφτέκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια, σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το τριμμένο τζίντζερ, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα μπιφτέκια κοτόπουλο με τις πατητές πατάτες και το αρωματισμένο γιαούρτι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΛΑΣΙΚΟ

×