Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια βλίτα
160 γραμμάρια φέτα σκληρή
½ κρεμμύδι
½ πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγά
340 ml γάλα
200 ml ελαιόλαδο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα βλίτα.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα βλίτα, ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε το περιεχόμενο της σοτέζας σε ένα μπολ και προσθέτετε την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με το γάλα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε με ένα σύρμα.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός.
Τοποθετείτε μέσα την γέμιση και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζα να αναμιχθεί καλά η γέμιση με τον χυλό.
Λαδώνετε ένα μεγάλο, στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, πασπαλίζετε με λίγο καλαμποκάλευρο, απλώνετε τον χυλό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά.