Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
400 γραμμάρια μικρά στρογγυλά κρεμμύδια
½ κούπα κόκκινο κρασί
600 γραμμάρια τομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κούπα ζωμό κοτόπουλο
180 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές λευκό ξύδι
200 γραμμάρια φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπούτια κοτόπουλο στην μέση.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε καλά τα μικρά στρογγυλά κρεμμύδια, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν και ωραίο χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την ζάχαρη, τον ζωμό κοτόπουλο, τα μικρά στρογγυλά κρεμμύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τις πράσινες ελιές μαζί με το λευκό ξύδι, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την φέτα, σπασμένη με τα χέρια σας, ανακατεύοντας μία τελευταία φορά.