Μπάρα με digestive βρώμης, φιστικοβούτυρο, βρώμη, μαύρης σοκολάτας και σταφίδες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
220 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
130 γραμμάρια φιστικοβούτυρο
2½ κουταλάκια μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
60 γραμμάρια βρώμη
1 συσκευασία digestive με βρώμη και μαύρη σοκολάτα Αλλατίνη
50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
Για το σερβίρισμα:
60 γραμμάρια φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα multi τοποθετούμε τα digestive με βρώμη και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε τα στερεά υλικά, τα digestive βρώμης, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, το αλεύρι, την βρώμη, την μαύρη σοκολάτα και τις ξανθές σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι, 22×30 εκ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
Όταν η μπάρα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν την ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το φιστικοβούτυρο και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΡΩΜΗ

ΠΡΩΙΝΟ

ΣΝΑΚ

×