Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το pesto κάπαρης:
140 γραμμάρια κάπαρη καλά ξαρμυρισμένη
10 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό
10 γραμμάρια φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
140 γραμμάρια ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνα
Για τον πουρέ κουνουπίδι:
250 γραμμάρια κουνουπίδι
80 γραμμάρια πατάτα
40 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για την σάλτσα καρότου:
250 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
20 γραμμάρια ελαιόλαδο
20 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια φινόκιο
50 γραμμάρια κρεμμύδι
5-6 στήμονες σαφράν
4 γραμμάρια ginger
80 γραμμάρια λευκό κρασί
400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
300 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
30 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
30 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
20 γραμμάρια λευκό ξύδι
30 γραμμάρια βούτυρο
Για την τηγανιτά ρεβίθια:
200 γραμμάρια ρεβίθια μουλιασμένα 12 ώρες
10 γραμμάρια κρεμμύδι σκόνη
10 γραμμάρια σκόρδο σκόνη
10 γραμμάρια γλυκιά πάπρικα
5 γραμμάρια καπνιστή πάπρικα
5 γραμμάρια μπαχάρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το πέστο κάπαρης σε ένα multi τοποθετείτε όλα τα, την κάπαρη, τον φρέσκο βασιλικό, τον φρέσκο μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή pesto.
Για τον πουρέ κουνουπίδι, τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε πρώτα την πατάτα και μετά το κουνουπίδι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε προσθέτοντας πρώτα το βούτυρο και μετά την κρέμα γάλακτος, όσο χρειάζεται, μέχρι να πάρει την υφή πουρέ, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.
Για την σάλτσα καρότου σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε φέτες και ψιλοκόβετε το φινόκιο, το κρεμμύδι και το ginger.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα καρότα με το φοινόκιο και το κρεμμύδι, για 3-4 ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το σαφράν, το ginger, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ζωμό να ρεντουσαριστεί στο 1/3 του αρχικού όγκου.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, αφαιρείτε τα υγρά από το κατσαρολάκι, τα οποία κρατάτε σε ένα μπολ, και περνάτε τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας από τα υγρά που κρατήσατε μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας.
Όταν έρθει στην επιθυμητή υφή, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Για τα τηγανιτά ρεβίθια, τοποθετείτε τα ρεβίθια ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολάκι τοποθετείτε όλα τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι σκόνη, το σκόρδο σκόνη, την γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με 4-5 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
Σουρώνετε τα ρεβίθια, τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Όταν τα τηγανιτά ρεβίθια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο και τα πανάρετε με το μείγμα μπαχαρικών.
Απλώνετε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνης σε ένα καθαρό πάγκο, αλείφετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε κάθε κομμάτι μεμβράνης, κολλητά το ένα με το άλλο και τα αλείφετε εσωτερικά με το pesto κάπαρης.
Ρολάρετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με την μεμβράνη, κλείνοντας καλά το κοτόπουλο ώστε να μην μπορεί να μπει καθόλου νερό.
Τοποθετείτε τις μπαλοτίνες κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 30-35 λεπτά.
Αποσύρετε τις μπαλοτίνες από την κατσαρόλα, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις ανοίγετε και τις περνάτε από ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρώμα.