Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο
1 φινόκιο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές κάπαρη
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
100 ml ζωμό λαχανικών
100 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές soft Lurpak
Για την φάβα:
1 φλιτζάνι φάβα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την φάβα τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Κόβετε το κρεμμύδι για την φάβα στα 4, το σοτάρετε για 1 λεπτό, προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την σουρώνετε, κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και περνάτε την φάβα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτετε λίγα από τα υγρά που κρατήσατε μέχρι να πάρει την υφή της αρεσκείας σας.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο, το κρεμμύδι και το φινόκιο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και το φινόκιο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί στρώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Τοποθετείτε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο soft διάσπαρτα στο ταψί μαζί με την κάπαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τοποθετείτε από πάνω τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 25-30 λεπτά.
Όταν ο μπακαλιάρος και τα λαχανικά είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την σκορδάτη φάβα μαζί με τα λαχανικά και τον μπακαλιάρο.