Μπακαλιάρος με λεμονάτο αρακά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια μπακαλιάρος φιλέτο
350 γραμμάρια αρακά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml λευκό κρασί
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τα φιλέτα μπακαλιάρου και τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΝΗΘΟΣ

ΑΡΑΚΑΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

×