Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
90 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια corn flour
1 κουταλιά baking powder
220 ml μπύρα
50 γραμμάρια soft Lurpak λιωμένο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη σκορδαλιά:
4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ½ λεμόνι
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια soft Lurpak λιωμένο
150 γραμμάρια καρυδόψιχα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σκορδαλιά, το στραγγιγμένο ψωμί, τις σκελίδες σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, την καρυδόψιχα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε την σκορδαλιά σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το corn flour, το baking powder, την μπύρα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, με ένα σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός.
Τοποθετείτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε ένα ξύλο κοπής και τα σκουπίζετε καλά από τα περιττά νερά.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 5-6 δάχτυλα ηλιέλαιο.
Βυθίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στο κουρκούτι, τα αφήνετε να στραγγίξουν λίγο από το πολύ κουρκούτι και τα τηγανίζετε 5-6 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές, ανάλογα με το πάχος του κάθε κομματιού.
Όταν τα φιλέτα του μπακαλιάρου είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μία μεγάλη πιατέλα με την σκορδαλιά στο κέντρο του τραπεζιού.