Μπακαλιάρος με κουνουπίδι και σκορδαλιά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    15-17'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φιλέτα μπακαλιάρου περίπου 250 γραμμάρια το καθένα
Ξύσμα από 1 λάιμ και χυμό από ½
Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από ½
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από ½
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το κουνουπίδι:
250 κουνουπίδι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
Για τη σκορδαλιά:
80 γραμμάρια ψωμί (μόνο την ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ½ λεμόνι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
50 γραμμάρια νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, για το κουνουπίδι, τοποθετείτε το ελαιόλαδο μαζί με τον κουρκουμά, το κρεμμύδι σκόνη, το σκόρδο σκόνη και το τζίντζερ σκόνη και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες, τις προσθέτετε μέσα στο μπολ, ανακα-τεύετε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά, τις τοποθετείτε στο μικρό κάδο του air fryer και ψήνετε στους 200ο C, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας το κουνουπίδι 4-5 φό-ρες κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Από την προηγούμενη ημέρα έχετε ξαρμυρίσει τον μπακαλιάρο τουλάχιστον για 14-16 ώρες αλλάζοντας το νερό 5-6 φορές.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα ξύσματα και τους χυμός από το λεμόνι, το λάιμ και το πορτοκάλι μαζί με το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο μπολ, τα γυρνάτε να πάει παντού η μαρινά-δα, τα τοποθετείτε στον μεγάλο κάδο του air fryer και ψήνετε στους 200ο C για 10 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σκορδαλιά, το στραγγιγμένο ψω-μί, τις σκελίδες σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα, το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε την σκορδαλιά σε ένα μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×