Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
1 φινόκιο
2 κλωναράκια σέλινο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το φοινόκιο και το σέλινο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε 2½ λίτρα νερό και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπακαλιαράκια, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρετε τα μπακαλιαράκια σε μία πιατέλα, αφαιρείτε σε ένα μπολ κάποια υγρά από την σούπα και με ένα pimer την περνάτε μέχρι να γίνει βελουτέ, προσθέτοντας από τα υγρά που αφαιρέσατε μέχρι να πάρει την υφή που επιθυμείτε.
Αφαιρείτε το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια και σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα μπακαλιαράκια από πάνω.