Υλικά
Για 4 άτομα
1 λευκή μπαγκέτα
2 συσκευασίες τόνος καπνιστός Trata
½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι
1 κουταλάκι τζίντζερ
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
20 γραμμάρια baby ρόκα
Για το μαριναρισμένο αγγούρι:
1 μικρό αγγούρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το αγγούρι σε μακριές λεπτές φέτες και το τοποθετείτε σε ένα μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με το μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι σε φέτες και μετά σε μικρά κυβάκια και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκυθάκι, το τζίντζερ, το μυρώνι, το καπνιστό τόνο με λίγο από το φυτικό του έλαιο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε την μπαγκέτα με ένα πριονωτό μαχαίρι στην μέση κατά μήκος δίνοντας μία ελαφριά κλίση στο κόψιμο προς τα κάτω έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ελαφρώς κεκλιμένο κατηφορικό επίπεδο όπου θα στηθούν τα υλικά.
Αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της μπαγκέτας το φρέσκο τυρί κρέμα, από πάνω το μαριναρισμένο αγγούρι, πάνω του το μείγμα με τον καπνιστό τόνο και τέλος την baby ρόκα.