Υλικά
Για 8 άτομα
1 λίτρο γάλα
30 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια corn flour
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι κακουλέ
Για το σερβίρισμα:
1 ρόδι καθαρισμένο
150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε 200 ml από το γάλα μαζί με το corn flour και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθεί το γάλα και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά στο γάλα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακουλέ και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το μείγμα γάλακτος και corn flour και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, χωρίς όμως να βράσει.
Απλώνετε σε ένα μικρό χαμηλό ταψάκι μεμβράνη, απλώνετε την κρέμα, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και την τοποθετείτε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει.
Όταν το μουχαλεμπί κρυώσει και σταθεροποιηθεί, το βγάζετε από το ταψάκι και την μεμβράνη, το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρετε πασπαλίζοντας ρόδι, φιστίκια Αιγίνης και άχνη ζάχαρη από πάνω.