Υλικά
Για 4 άτομα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
125 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
Για το σερβίρισμα:
Λευκή σοκολάτα
Μύρτιλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κουβερτούρα μαζί με τα 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, τοποθετείτε το μπολ σε ένα μπεν-μαρί και ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.
Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, αποσύρετε το μπολ από το μπεν-μαρί και την αφήνετε να κρυώσει.
Όση ώρα κρυώνει η σοκολάτα στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα 250 γραμμάρια κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
Προσθέτετε την σοκολάτα, σε τρεις δόσεις, στην σαντιγί και ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Τοποθετείτε την μους σοκολάτας σε ποτηράκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Όταν η μους έχει κρυώσει την σερβίρετε με τριμμένη λευκή σοκολάτα από πάνω και μύρτιλα.