Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκινο κρασί και γλυκοπατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    Ώρα

Υλικά

Για 2 άτομα

2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες Μπούμπας ξεκοκαλισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό πράσο
1 κρεμμύδι
½ κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 ml κόκκινο κρασί
150 ml γλυκό κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια ζωμό μοσχαρίσιο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τις γλυκοπατάτες:
2 γλυκοπατάτες
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
3 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τις μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες σε 3 κομμάτια την κάθε μία.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες και από τις δύο μεριές, να πάρουν καλό χρώμα και προσθέτετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και την καπνιστή πάπρικα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πράσο και το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το κόκκινο κρασί και το γλυκό κόκκινο κρασί, τα αφήνετε να πάρουν μία βράση και προσθέτετε τον ζωμό μοσχάρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις μοσχαρίσιες να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά.
Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί προσθέτετε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 30-35 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

×