Υλικά
Για 2 άτομα
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
3 ολόκληρα καλαμπόκια
Για το αρωματικό βούτυρο για τις μπριζόλες:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 κουταλάκια κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι μπούκοβο
Για το αρωματικό βούτυρο για το καλαμπόκι:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
3 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο για τις μπριζόλες, το βούτυρο, την γλυκιά πάπρικα, το κρεμμύδι σκόνη, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την ψιλοκομμένη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μέσα στο βούτυρο.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο για το καλαμπόκι, το βούτυρο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το θυμάρι, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μέσα στο βούτυρο.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά, πασπαλίζετε τις μπριζόλες με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τοποθετείτε BBQ.
Κόβετε τα καλαμπόκια στην μέση, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε και αυτά στο BBQ.
Ψήνετε τις μπριζόλες και στα τελευταία γυρίσματα αλείφετε πάνω τους λίγο από το αρωματικό βούτυρο και τελειώνετε το ψήσιμο τους.
Σερβίρετε τις μπριζόλες μαζί με το καλαμπόκι πάνω σε ένα ξύλο σερβιρίσματος με τα αρωματικά βούτυρα πάνω στις μπριζόλες και στα καλαμπόκια.