Υλικά
Για 4 άτομα
2 σνίτσελ μοσχαρίσια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα:
2 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
Για το πλιγούρι:
250 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
150 γραμμάρια τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αγγουράκια
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε το πλιγούρι για 8 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια τα τοματίνια και τα αγγουράκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνετε και το κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετείτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα τοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα μοσχαρίσια σνίτσελ σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε 3 μεγάλα πιάτα τοποθετείτε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
Περνάτε τα μοσχαρίσια σνίτσελ από το αλεύρι πρώτα, το τινάζετε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα μοσχαρίσια σνίτσελ, ψήνοντας τα για 4-5 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
Όταν τα σνίτσελ είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την σαλάτα πλιγούρι με τα μοσχαρίσια σνίτσελ από πάνω.