Υλικά
Για 2 άτομα
2 σνίτσελ μοσχαρίσια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για τις πατάτες:
12 baby πατάτες
150 ml λευκό κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα:
2 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια mix πανέ κάρυ
100 γραμμάρια mix πανέ πάπρικα
Για το dip γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Πλένετε καλά τις baby πατάτες και με ένα μπάτη ή άλλο βαρύ αντικείμενο τις χτυπάτε 1-2 φορές μέχρι να σπάσουν.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τις baby πατάτες και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε αρκετό ελαιόλαδο μαζί με το λευκό κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου για 25-30 λεπτά.
Τοποθετείτε τα μοσχαρίσια σνίτσελ σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε 2 μεγάλα βαθιά πιάτα τοποθετείτε το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα για το πανάρισμα.
Σε άλλα 2 βαθιά πιάτα τοποθετείτε στο πρώτο το mix πανέ κάρυ και στο δεύτερο το mix πανέ πάπρικα.
Περνάτε τα μοσχαρίσια σνίτσελ από το αλεύρι πρώτα, το τινάζετε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος το ένα από το mix κάρυ και το άλλο από το mix πάπρικα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε τα μοσχαρίσια σνίτσελ, ψήνοντας τα για 2-3 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
Αποσύρετε τα σνίτσελ από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με τα τοματίνια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 7-8 λεπτά.
Σερβίρετε τα παναρισμένα σνίτσελ μαζί με τις αντιναχτές πατάτες, το dip γιαουρτιού και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.