Υλικά
Για 4 άτομα
2 κομμάτια μοσχαρίσιο μπούτι ανοιγμένο για ρολό
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
12 φέτες μπέικον
400 γραμμάρια πλευρώτους
Μαρινάδα για το ψήσιμο:
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
1 κουταλιά μέλι
40 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές Worcestershire sauce
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής απλώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιο μπούτι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού ισομερώς το μπλε τυρί και από πάνω απλώνετε τις φέτες μπέικον.
Ρολάρετε τα 2 κομμάτια μοσχαριού, περνάτε και τα 2 κομμάτια σε 5 μεταλλικά καλαμάκια και κόβετε ενδιάμεσα, ώστε να δημιουργηθούν 5 καλαμάκια.
Ανάβετε το BBQ και τοποθετείτε τα μοσχαρίσια ρολάκια πάνω.
Στην μία άκρη του BBQ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τα 60 γραμμάρια βούτυρο, το μέλι, την Worcestershire sauce, το λευκό κρασί, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και τα αφήνετε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν ανακατεύοντας καλά.
Περνάτε τα μοσχαρίσια ρολάκια, με την βοήθεια ενός πινέλου, με την μαρινάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετείτε και τα πλευρώτους στο BBQ μαζί με τα μοσχαρίσια ρολάκια και τα ψήνετε και αυτά για 7-8 λεπτά, αλείφοντας τα με την ίδια μαρινάδα βουτύρου.
Όταν τα μοσχαρίσια ρολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ, τα αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν, τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια και τα σερβίρετε μαζί με τα μανιτάρια.