Υλικά
Για 4 άτομα
4 μοσχαρίσια λουκάνικα Μουτεβελής
Αλμυρά sticks για τα λουκάνικα
Λίγα κόκκινα φρούτα για ντεκόρ
Για την σάλτσα κόκκινων φρούτων:
350 γραμμάρια κόκκινα φρούτα
½ ξυλάκι κανέλα
80 ml γλυκό κρασί
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κόκκινα φρούτα μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν η σάλτσα έχει δέσει, την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα σε φέτες πάχους ½ εκ.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθιεί καλά και σοτάρετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε 2 κουταλιές από την σάλτσα κόκκινων φρούτων στο μπολ με τα λουκάνικα, ανακατεύετε καλά και καρφώνετε ένα αλμυρό stick σε κάθε φέτα λουκάνικου.
Τοποθετείτε τα λουκάνικα σε μία πιατέλα, τοποθετείτε πάνω στα λουκάνικα κουταλίτσες από την σάλτσα κόκκινων φρούτων και διάσπαρτα στην πιατέλα φρέσκα κόκκινα φρούτα.