Υλικά
Για 2 άτομα
100 γραμμάρια μπέικον καπνιστό με ελαιόλαδο Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Για την sauce:
120 γραμμάρια κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι
40 ml bourbon
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
50 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Για την σαλάτα καλαμποκιού:
300 γραμμάρια καλαμπόκι
12 τοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1 αγγουράκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
Για το dip γιαούρτι:
200 γραμμάρια γιαούρτι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μίξερ και το χτυπάτε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει την υφή κιμά.
Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αυγό, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά, πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ηλιέλαιο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.
Προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
Όταν τα κεφτεδάκια έχουν πάρει καλό χρώμα, σβήνετε με το bourbon, προσθέτετε την κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι, την καπνιστή πάπρικα και τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.
Όση ώρα ψήνονται τα κεφτεδάκια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα υλικά για την σαλάτα καλαμποκιού, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το αγγουράκι.
Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο, το ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα και η σάλτσα έχει γλασάρει, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα κεφτεδάκια με την σαλάτα καλαμποκιού δίπλα, 1-2 κουταλιές από dip γιαουρτιού από πάνω και τέλος την φρέσκια ρίγανη.