Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι χτένι
1 κιλό κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml κόκκινο κρασί
200 γραμμάρια ζωμό βοδινό
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 κουταλιά ζάχαρη
400 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε χοντρές φέτες και το σκόρδο σε φέτες.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε το χτένι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπουκιές.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπουκιές καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι ξεκινήσουν να μελώνουν.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κόκκινο κρασί, προσθέτετε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι.
Προσθέτετε τον ζωμό βοδινού, τις ψιλοκομμένες τομάτες, την δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.