Μοσχάρι spare ribs καραμελωμένο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1½ κιλό μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο από μοσχίδα Μπούμπας
Για το καραμέλωμα:
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές πετιμέζι
2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές Worcestershire sauce
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 κουταλιά σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
3-4 κλωναράκια ρίγανη
2-3 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε την μαύρη ζάχαρη, το πετιμέζι, την Worcestershire sauce και τον πελτέ τομάτας.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε το κατσαρολάκι να ζεσταθεί για να λιώσει η ζάχαρη και να αναμιχτούν τα υλικά.
Προσθέτετε το βούτυρο στο κατσαρολάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν το βούτυρο έχει ενσωματωθεί, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε το λευκό ξύδι, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη, την καπνιστή πάπρικα και τα μυρωδικά, την ρίγανη και το θυμάρι, ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά.
Περνάτε τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με την σάλτσα και τον τοποθετείτε στο BBQ σε μέτρια φωτιά, 150ο C για περίπου 3-4 ώρες.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος, περνάτε τους μοσχαρίσιους σιδηρόδρομους με την σάλτσα έτσι ώστε να καραμελώσει και να πάρει σκούρο χρώμα και έντονη γεύση.
Όταν ο σιδηρόδρομος είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το BBQ, τον τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, τον κόβετε και τον σερβίρετε μαζί με την σάλτσα καραμελώματος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΟΣΧΑΡΙ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

×