Υλικά
Για 4 άτομα
1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
10 μικρά καρότα καθαρισμένα
300 γραμμάρια κοκκάρια
60 γραμμάρια αλεύρι
1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανό, δάφνη, θυμάρι)
2 σκελίδες σκόρδο
800 ml κόκκινο κρασί
800 ml ζωμό βοδινό
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρέας σε μπουκιές.Φτιάχνετε το αρωματικό μπουκέτο προσθέτοντας μέσα στο πράσο κλωναράκια από μαϊντανό, δάφνη και φρέσκο θυμάρι.Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο θωρακίζετε τα κομμάτια του κρέατος και στην συνέχεια προσθέτετε τα καρότα μαζί με τα κοκκάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το αλεύρι να εξαφανισθεί.Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και τον βοδινό ζωμό και προσθέτετε το σκόρδο και το αρωματικό μπουκέτο στην κατσαρόλα.Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 2 ώρες.Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.Σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια ολόκληρα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Στα τελευταία 40 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμο το μοσχάρι και να έχει δέσει η σάλτσα.Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά μαϊντανό και τον προσθέτετε τελευταία στιγμή στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.