Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο σε μικρές μερίδες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
3 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
500 γραμμάρια ρύζι φίνο Agrino
1500 ml ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι πάλι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι μαζί με τις τριμμένες τομάτες, την τομάτα κονκασέ, 500 ml από τον ζωμό κοτόπουλο και συμπληρώνετε νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά.
Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τοποθετείτε το μοσχάρι μαζί με την σάλτσα σε ένα πυρέξ, προσθέτετε το ρύζι φίνο και τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία βρασμού, ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C , πάνω κάτω αντιστάσεις, για άλλα 40 λεπτά.
Όταν το γιουβέτσι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.