Μοσχαράκι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι ελιά Μπούμπας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300 γραμμάρια portobello
300 γραμμάρια ασπρομανίταρα
300 γραμμάρια πλευρώτους
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml κόκκινο κρασί
500 ml μαυροδάφνη
500 ml μοσχαρίσιο ζωμό
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια, το portobello, τα ασπρομανίταρα και τα πλευρώτους και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ, ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το μοσχάρι μαζί με την μία κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το αλεύρι να μην φαίνετε άλλο.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και την μαυροδάφνη, προσθέτετε τον μοσχαρίσιο ζωμό, χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 1½-2 ώρες .
Όση ώρα μαγειρεύετε το μοσχάρι τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρετε τα μανιτάρια, να πάρουν καλό χρώμα, για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ

×