Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι ελιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 μικρό πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά τζίντζερ
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλιά αλεύρι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό βοδινό
2 κουταλιές θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο και το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το τζίντζερ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπουκιές, καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα κομμάτια του μοσχαριού θωρακιστούν, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το καρότο, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε και τον ζωμό βοδινού.
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 2-2½ ώρες.