Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι χτένι Μπούμπας κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
4 μελιτζάνες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
200 ml κόκκινο κρασί
500 ml ζωμό βοδινό
500 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
120 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
80 γραμμάρια κάπαρη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Αποσύρετε τις μελιτζάνες από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και το βούτυρο light και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό βοδινού μαζί με την τριμμένη τομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1½ ώρα.
Μετά την 1½ ώρα προσθέτετε τις μελιτζάνες μαζί με τις ελιές Καλαμών και την κάπαρη και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να μαγειρευτούν οι μελιτζάνες.
Σερβίρετε το μοσχαράκι με τις μελιτζάνες σε μεγάλα ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.