Υλικά
Για 4 άτομα
1200 γραμμάρια μοσχάρι χτένι
30 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια ζωμό βοδινό
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
5 τομάτες ψιλοκομμένες
300 γραμμάρια κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το χτένι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπουκιές. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδοΘωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπουκιές καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.Προσθέτετε το σκόρδο μαζί με το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι.Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον ζωμό βοδινού, τον πελτέ τομάτας τις ψιλοκομμένες τομάτες, την τομάτα κονκασέ, την δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.