Mont blanc με κρέμα λευκής σοκολάτας και soft cookies

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την κρέμα κάστανο:
300 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
100 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
500 γραμμάρια γάλα
2 αυγά
20 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια corn flour
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
120 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Για το στήσιμο:
1 συσκευασία Soft Kings triple chocolate chunks Αλλατίνη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, το corn flour και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Όταν το γάλα ζεσταθεί, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε όλο το μείγμα πάλι στο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή κρέμας.
Για την κρέμα κάστανο σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τα κάστανα, χοντροκομμένα, μαζί με το γάλα, την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να πάρει την πουρέ, προσθέτοντας λίγο βούτυρο αν χρειαστεί για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
Σερβίρουμε σε ατομικά ποτήρια τα Soft Kings σπασμένα σε μικρά κομμάτια, από πάνω την κρέμα λευκής σοκολάτα, την κρέμα κάστανο και τέλος πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΚΑΣΤΑΝΟ

×