Υλικά
Για 2 άτομα
600 γραμμάρια μυλοκόπι φλιταρισμένο κομμένο σε μερίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές βούτυρο Lurpak
4 καρότα καθαρισμένα
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
1 κουταλάκι μαύρο σουσάμι
3 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με ρόδι Kalamata Papadimitriou
60 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καρότα μαζί με την καστανή ζάχαρη για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το μισό λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα καρότα να σιγομαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
Όταν τα καρότα είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το τζίντζερ, μία κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, ανακατεύετε καλά, αποσύρετε από την φωτιά και πασπαλίζετε με το λευκό και το μαύρο σουσάμι .
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα μυλοκόπι στο τηγάνι πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω, απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο τζίντζερ και ψήνετε το μυλοκόπι καλά και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά συνολικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις σχεδόν εξατμιστεί αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
Πασπαλίζετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο στο μυλοκόπι και στα καρότα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα καρότα πρώτα, το μυλοκόπι από πάνω και τέλος λίγη από την σάλτσα.