Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια μουστάρδα
400 ml λευκό κρασί
150 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε την μουστάρδα.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας καλά, προσθέτετε τα μύδια, σβήνετε με το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν για 7-8 λεπτά.
Σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ και συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί.