Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα με μυρωδικά Creta Farms
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα Τρικάλων με πράσο Creta Farms
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα Creta Farms
1 συσκευασία λουκάνικα χωριάτικα με γραβιέρα Κρήτης Creta Farms
Για το spread τοματίνια:
500 γραμμάρια τοματίνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
30 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
80 ml ελαιόλαδο
4-5 κλωνάρια θυμάρι
2 κουταλάκια μπούκοβο
Για την κοπανισμένη:
250 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 κεφάλι σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το spread τοματίνια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα 4-5 κλωναράκια θυμάρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
Όταν τα τοματίνια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και τα χοντροκόβετε.
Για την κοπανισμένη σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με το κεφάλι του σκόρδου, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Όταν οι πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε τα σπόρια, τις ψιλοκόβετε, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο πιέζετε με ένα πρες-πουρέ μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτετε την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα λουκάνικα σε μία επιφάνεια κοπής, τα κόβετε στην μέση, τοποθετείτε τα 4 διαφορετικά είδη το ένα δίπλα στο άλλο και τα διαπερνάτε όλα μαζί με 4 μεταλλικά καλαμάκια.
Τοποθετείτε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από την φωτιά, τα τοποθετείτε σε μία επιφάνεια κοπής και τα κόβετε, δημιουργώντας 4 καλαμάκια.
Σερβίρετε σε μία ξύλινη επιφάνεια μαζί με την κοπανισμένη και το spread τοματίνια.