Υλικά
Για 4 άτομα
2 μελιτζάνες
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
20 αποξηραμένα τοματίνια
1 κουταλάκι σκόρδο γκρανουλέ
2 κουταλιές μείγμα για πίτσα τυρί-μπέικον
4 κουταλιές έτοιμη σάλτσα τομάτας
80 γραμμάρια φέτα χοντροτριμμένη
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό τοποθετείτε τα αποξηραμένα τοματίνια για 10-12 λεπτά να ενυδατωθούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τους κύβους μελιτζάνας για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στραγγίζετε και προσθέτετε τα αποξηραμένα τοματίνια μαζί με το σκόρδο γκρανουλέ και το μείγμα για πίτσα τυρί-μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Όταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα τοματίνια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε από πάνω με τη χοντροτριμμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.