Υλικά
Για 6 άτομα
2 φύλλα σφολιάτας
300 γραμμάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια brown μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
1 κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον και την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρετε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια, τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε καλά να λιώσει και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε 4 στρογγυλά κομμάτια από την κάθε μία με ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκατοστών.
Γεμίζετε τα στρογγυλά κομμάτια σφολιάτα με το μείγμα των μανιταριών και με ένα πινελάκι τα περνάτε με το κρόκο περιμετρικά.
Κλείνετε τα πιτάκια διπλώνοντας στην μέση, και τα πιέζετε περιμετρικά με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά και να πάρουν ένα ωραίο σχήμα.
Τοποθετείτε τα μανιταροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, περνάτε τα πιτάκια με τον κρόκο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.