Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για το φύλλο:
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
370 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
Νισεστέ για το άνοιγμα
Για την γέμιση:
500 γραμμάρια πορτομπέλο
500 γραμμάρια ασπρομανίταρα
500 γραμμάρια brown μανιτάρια
100 γραμμάρια chorizo
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
120 γραμμάρια λιαστές τομάτες
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μίξερ με τον γάντζο και δημιουργούμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή πάντα ταχύτητα το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Δουλεύουμε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακή υφή.
Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και την αφήνουμε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όση ώρα ξεκουράζουμε την ζύμη, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κό-βουμε τα μανιτάρια σε φέτες, το chorizo σε κυβάκια, τις λιαστές τομάτες σε μπα-στουνάκια και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το chorizo μαζί με το κρεμμύδι και λιαστές τομάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του το chorizo και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρετε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια, τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα αυγά, το τριμμένο κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 35Ø εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση στο ταψί, στρώνουμε από πάνω τα άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, κόβουμε ελαφρώς τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, στις αντιστάσεις, για 50-55 λεπτά, με το ταψί να είναι στην χαμηλή θέση του φούρνου.